De geschiedenis van The Happy Smashers

Groepsfoto The Happy SmashersHet ontstaan van de vereniging gaat ver terug in de tijd. Burgers en militairen badmintonden samen op de Cort Heijligerskazerne in Bergen op Zoom. Hieruit ontstond op 1 december 1955 badmintonclub The Happy Smashers. De club groeide gestaag en al snel ontstond er een probleem met de zaal. Oorspronkelijk speelde men in een sportzaaltje behorende bij een school in Halsteren. In 1957 werd het verenigingsgebouw De Wittenhorst gebouwd en al snel ging de the Happy Smashers hier spelen. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds de speellocatie van de club.

Badminton werd steeds populairder waardoor het ledental flink toenam. De club floreerde als nooit te voren, er werd door verschillende leden zelfs meegedaan aan officiële wedstrijden en competities, zelfs tot op landelijk niveau. Door het toenemend aantal leden en de grootte van de speellocatie moest men een ledenstop bij 50 leden handhaven. Door te dubbelen of te mixen kon iedereen op de clubavonden spelen.

De club was naast een sportieve ook een gezelligheidsvereniging waar plaats was voor een hapje en een drankje. Tot vandaag de dag spelen er leden op verschillende niveaus. We hebben beginnende en gevorderde spelers, zelfs zeer fanatieke ervaren spelers. We spelen allemaal met en tegen elkaar wat tot verrassende wedstrijden kan leiden.

Oorkonde G.M.J. Asselbergs

Rond 2005 daalde door verschillende redenen het leden aantal, zelfs zo erg dat een paar jaar geleden er slechts 9 leden overbleven. Dit betekende dat het doek wel eens kon vallen voor The Happy Smashers omdat er op deze manier niet meer aan bijvoorbeeld financiële verplichtingen kon worden voldaan. Door te flyeren en een artikel in Het Halsters Krantje zien we de club weer langzaamaan groeien.


Nu met zo’n 25 actieve leden heeft onze club zeker weer bestaansrecht. Op dinsdagavond van 20.30 tot 22.30 uur wordt er gezellig en vaak ook fanatiek gespeeld door de leden. Mocht je interesse hebben gekregen kom dan gerust eens langs in Sporthal de Kannebuis in Halsteren. Nieuwe leden zijn welkom! 

Namens de voorzitter
Ad Hagenaars

  •